Yüzümüzdeki yaşlanmamızın sebebi yağ dokularının sarkması ve aynı zamanda yağ miktarının da azalmasıdır. Yağ takviyesi ile bu azalan yağ yerine konur. Yüzün dolgun ve daha genç görünmesini sağlar.
Yağ enjeksiyonu (dolgusu) nedir?
Vücudun karın veya basen gibi bir bölgesinden 2 mm kalınlıkta özel kanüller ile alınan yağ hücrelerinin yine özel enjektörler veya kanüller ile aynı kişinin başka bir bölgesinde, deri altına verilmesi işlemidir.
Yüzümüz neden yaşlanır?
Yüzümüzde doğuştan veya zaman içinde yer çekimine bağlı sarkmalara bağlı hacim eksikliği olabilir. Bu sebeple en fazla yüze yağ enjeksiyonu uygulanır. Ancak vücudun hangi bölgesinde eksik varsa o bölgelere de kullanılabilir.
Hangi bölgelere uygulanabilir?
- Alt dudağa ve üst dudağa yağ enjeksiyonu yapılabilir,
- Çeneye yağ enjeksiyonu yapılabilir,
- Alın bölgesi,
- Elmacık kemiği üzerindeki eksikliğe,
- El üzerine,
- Burun kenarından dudak köşesine doğru uzanan kıvrıma,
- Herhangi bir yara izi üzerine,
- Liposuction sonrasında ondülasyon olan bölgelere,
- Vücutta cilt bozukluklarını düzeltmek için uygulanabilir.
Sıkça sorulan sorular
Yüzünüze yapılacak yağ genellikle karın bölgesinden alınmaktadır. Ancak uygun olan herhangi bir vücut bölgesinden de alınabilir.
Yağ enjeksiyonu her türlü estetik operasyon ile kombine edilebilir. Özelikle burun estetiği operasyonlarında estetik oranı sağlamak için sıklıkla kullanılır.
Anestezi türü uygulanacak bölgenin genişliğine göre değişmektedir. Yağ enjeksiyonu yapılacak alan büyük değilse lokal anestezi ile yapılabilir.
Uygulanacak alana göre süre 30 dk – 1 saat arasındadır.
İşlemden sonra 3-4 gün yapılan bölgelerde morluk ve şişlik olabilir.
Yağ enjeksiyonunun kalıcılık süresi 2-5 yıl kadar sürer. İhtiyaç hissedilirse tekrarlanabilir.